Liedje uit The Wizard Of Oz weer hit na dood Thatcher

Een dag na de dood van de voormalige Britse premier Margaret Thatcher wordt het liedje Ding-Dong! The Witch Is Dead uit The Wizard Of Oz veelvuldig gedownload.

Dat meldt The Official Charts Company, dat wekelijks de Britse Top 40 samenstelt. Er zijn drie versies die momenteel hard op weg zijn naar de hitlijst.

De originele uitvoering van Judy Garland gaat aan kop en komt mogelijk zondag de Top 40 binnen. Ze zong het nummer in de beroemde verfilming van The Wizard of Oz uit 1939.

Ook de versies van Ella Fitzgerald en die van Munchkins worden veel verkocht, maar waarschijnlijk te weinig om de Top 40 te bereiken. Het downloaden van het nummer wordt aangemoedigd door een actie op Facebook. Eerder werden oude nummers van Rage Against The Machine en Nirvana hits dankzij Facebookacties.

Het liedje Ding-Dong! The Witch Is Dead werd voor het eerst direct in verband gebracht met de voormalige Britse premier door de band Hefner, toen het refrein van het liedje werd gezongen in diens nummer The Day That Thatcher Dies. Dat nummer staat op het album We Love The City uit het jaar 2000.