Hints naar veranderingen in Jurassic Park IV

In een interview met USA Today meldt Jack Horner dat er een dinosaurus in Jurassic Park IV zal verschijnen die niet eerder in de filmreeks te zien is geweest. Ook hint de Amerikaans paleontoloog dat andere dinosaurussen wel eens een esthetische make-over zouden kunnen krijgen.

Horner werkte samen met Steven Spielberg aan de Jurassic Park-films en gaf de producenten advies over het gedrag en de verschijning van de wezens. Hij zou ook een inspiratiebron zijn geweest voor het personage van Alan Grant (geacteerd door Sam Neill).

Horner wil nog niet kwijt welke dinosaurus zijn entree in de nieuwe film zal maken, wel zegt hij dat je 's avonds na de film waarschijnlijk 'het licht aan wil laten als je naar bed gaat'.

Het interessants is wellicht het deel uit het interview waarin hij uitwijkt over recente ontdekkingen met betrekking tot de verschijning van de dinosaurussen. "Films zetten dinosaurussen veel grauwer neer dan dat ze in werkelijkheid waren. De echte waren feller van kleur. Spielberg overtuigde me destijds dat felgekleurde dino's er minder angstaanjagend uit zagen dan zwart- of bruinkleurige." Horner voorspelt dat de nieuwe film meer kleur zal tonen. "We werkten samen aan de tv-serie Terra Nova en daar gaf Steven ze al meer kleur. Ik denk dat Jurassic Park IV die lijn ook zal volgen." Spielberg zal de nieuwe film niet regisseren, maar is wel betrokken bij het productieproces.

"In de vierde film zal Jurassic Park er in zijn geheel waarschijnlijk vriendelijker uitzien", vervolgt Horner zijn verhaal, "in Jurassic Park III zagen we al een paar veren op de kop van velociraptors. Maar men geloofde toen nog dat enkel kleine dinosaurussen met veren waren bekleed. Nu achten we het waarschijnlijker dat bijna alle dinosaurussen een laagje veren hadden, zelfs de grote... zelfs de T. Rex."

Duiden deze uitspraken erop dat de prehistorische wezens in Jurassic Park IV er opeens knuffelbaar uit zullen zien? Waarschijnlijk niet. Maar dat we veranderingen mogen verwachten ten opzichte van de eerste drie films, dat is wel duidelijk.

jurassic park 2
Jurassic Park 4 krijgt een nieuwe dinosaurus en wellicht meer kleur