Koeman: "Moeten met de billen bloot"

Feyenoord gaat dit weekend op bezoek bij sc Heerenveen en moet het doen zonder goalgetter Graziano Pellè. De Italiaanse spits is geschorst.

Trainer Ronald Koeman weet hoe hij het gemis van de aanvaller moet gaan opvangen. Pellè maakte tot op heden al 21 Eredivisiedoelpunten en is daarmee van onschatbare waarde voor de Rotterdamse ploeg. "We hebben op meerdere varianten getraind, maar we gaan anderen niet wijzer maken dan ze zijn", vertelt Koeman op het digitale thuis van Feyenoord.

In Friesland komt Feyenoord een ploeg tegen die een slechte seizoensstart kende, maar inmiddels helemaal terug lijkt. De afgelopen vier wedstrijden werden omgezet in een overwinning. "Die ploeg heeft de weg omhoog gevonden. Het is een feit dat geen van de hooggeplaatste ploegen in Heerenveen heeft kunnen winnen. PSV werd zelfs bijna de hele wedstrijd onder druk gezet."

"Net als afgelopen weken moeten wij ook zaterdag weer winnen als we mee willen blijven doen", vervolgt Koeman. "Daarbij moeten we niet te veel naar anderen kijken. Onze concurrenten spelen allemaal zondag, dus wij moeten nu als eerste met de billen bloot." Met nog zeven wedstrijden te spelen is de achterstand van Feyenoord op koploper Ajax slechts één punt.