Verbeek vraagt hulp van Overtoom

Gertjan Verbeek gaat zondag op bezoek bij Heracles Almelo, zijn voormalige werkgever waar Willie Overtoom eerder dit seizoen nog actief was.

"Natuurlijk heb ik Willie om informatie gevraagd. Hij kent Peter Bosz goed. Heracles zal zondag echter veel verschillen van toen Willie er nog speelde. Ze hebben drie schorsingen en hijzelf en Samuel Armenteros zijn inmiddels vertrokken", zegt de AZ-coach op de officiële clubwebsite.

"Bosz houdt als trainer van verzorgd en aanvallend voetbal. Heracles speelt veel korte combinaties en legt regelmatig driehoekjes op de mat. Bosz durft risico’s te nemen. Dat levert hem punten op, maar het kost ook wel eens punten. Heracles scoort hoog qua doelpunten voor en doelpunten tegen."

Verbeek denkt erover om Aron Jóhansson, deze winter overgekomen van Aarhus, te laten debuteren. "Ik zie voor hem dit seizoen nog een rol weggelegd. Hij is fit, dus ik kan hem selecteren voor het duel met Heracles. Die beslissing neem ik later. Waar iemand bij komt, moet namelijk ook iemand afvallen."