Advocaat vol vertrouwen over 'kampioensploeg'

Dick Advocaat heeft nog steeds alle vertrouwen in zijn spelers, in de strijd om de landstitel. De coach benadrukt dat PSV er goed voor staat.

"Ik zeg nog steeds: We hebben een kampioensploeg. Iedereen zegt altijd dat wij zeven keer hebben verloren, maar ik hoor nooit iemand over de negen gelijke spelen van Ajax. Uiteindelijk is het verschil maar één punt", sprak Advocaat op de persconferentie. PSV staat zondag tegenover Roda JC.

De Eindhovense ploeg kan geen beroep doen op Dries Mertens (schorsing), terwijl Jeremain Lens juist net een schorsing erop heeft zitten. "Mertens is er niet bij, dus we hebben de mogelijkheid om iets te doen. Wat dat is? Daar moet ik nog even over denken", sprak Advocaat. "Lens is voor ieder elftal een zeer waardevolle kracht."

Ook Erik Pieters is er nog niet bij, ondanks dat hij inmiddels bij de beloften zijn rentree heeft gemaakt. "Hij is fit, maar durft het niet aan om zonder brace te spelen. Over twee weken mag die er af. Dan kunnen we ook hem weer gebruiken."