Vergne zegt geblokt te zijn

Tijdens de kwalificatie viel Jean-Eric Vergne vandaag in Q1 af. Halverwege zijn laatste snelle ronde is de Fransman naar eigen zeggen in de weggereden door iemand.

Wie de coureur was die in de weg reed zegt de Toro Rosso-coureur niet. “In de laatste sector werd ik door een andere auto opgehouden en dat kostte me vier of vijf tienden, en een plek in Q2. Als we hier nog iets positiefs uit willen halen, kunnen we zeggen dat we in ieder geval nog een set banden hebben bespaard. Ik blijf optimistisch over mijn kansen morgen en hoop nog wat punten te scoren. In deze race kan van alles gebeuren en in de trainingen zagen wel dat we een goede snelheid in de lange runs hadden.

Daniel Ricciardo kwam wel in Q2 terecht: “De dertiende plek is een prima resultaat, maar als we kijken naar onze tijden in Q1 was het verschil met de top-tien niet zo heel groot. Misschien hebben we door de regen een goede kans gemist. We hebben onze snelheid verbeterd, maar nog niet genoeg. Morgen kan het een vrij onvoorspelbare race worden en daar wil ik van profiteren. Ik wil zo vroeg in het seizoen al een paar punten pakken.