Strootman: "Hoop op Sneijder dinsdag"

Na een moeizame eerste helft won Oranje vrijdagavond met 3-0 van Estland. Kevin Strootman zag ook een wedstrijd met twee gezichten. Vóór rust kwam Nederland nauwelijks tot een uitgespeelde kans. "We moesten eerder een station overslaan", zei Strootman tegen NUsport. "Eerder de buitenspelers of Robin van Persie bereiken. Dat ging niet goed."

"En als de goal dan niet valt, wordt het lastig. De spelers van Estland krijgen dan toch wat meer energie, waar ze bij een achterstand eerder uit positie gaan lopen." De 1-0 vlak na rust werkte bevrijdend, erkende Strootman. "Daardoor kwam er meer ruimte op het veld. En dan hebben we genoeg spelers die iets kunnen creëren."

Rafael van der Vaart was na al een half uur de vervanger van de geblesseerde Wesley Sneijder. "Rafael deed het heel aardig. Maar ik hoop dat Sneijder dinsdag weer fit is voor de wedstrijd tegen Roemenië. Ik weet niet precies wat Wesley heeft. Dat horen we zaterdag. Hij liep na de wedstrijd normaal. Geen brancard, ofzo. Hopen dat het een wissel uit voorzorg was."