Wijnaldum: "Dat beetje geluk moet je hebben"

Georginio Wijnaldum is op stoom bij PSV. De nummer tien, die al enkele maanden de geblesseerde Ola Toivonen ontvangt, zegt dit seizoen meer geluk te hebben dan het vorige.

Nooit ontbreekt er kritiek op Wijnaldums prestaties, maar de cijfers liegen niet: de oud-Feyenoorder maakte dit seizoen in de Eredivisie al dertien goals in 23 wedstrijden. Toivonen, die over twee weken terugkeert van een langdurige blessure, zal moeten strijden voor een basisplek.

Hoe het komt dat Wijnaldum zo productief is? Daarbij speelt de geluksfactor een rol, zegt de middenvelder die in 2013 al zes keer trefzeker was in de competitie. "Ik heb nu dat beetje geluk in de afwerking", stelt hij op de officiële website van PSV na afloop van de thuisoverwinning tegen FC Utrecht (2-1).

"Vorig seizoen had de keeper hem gepakt, of was de bal via de paal eruit gegaan. Nu gaat hij er via de paal in. Dat beetje geluk moet je hebben", aldus de matchwinner van PSV - Utrecht. Wijnaldum moest in het begin van dit seizoen vaak op de bank beginnen. Toivonen kreeg toen de voorkeur achter de spitsen.