Basisdebuut Sneijder bij Galatasaray

Wesley Sneijder staat zondag voor het eerst in de basis bij zijn nieuwe club Galatasaray. De Turkse koploper ontvangt nummer vier Antalyaspor. Het verschil is vier punten.

De verschillen zijn klein, bovenin de Turkse Süper Lig. Galatasaray gaat aan kop met 37 punten. Besiktas (35) en Fenerbahçe (34) staan daar kort achter, net als de tegenstander van vandaag, Antalyaspor, dus. Nog een bekende voor Nederland staat aan de aftrap bijGala.

Oud-PSV'er Nordin Amrabat begint net als Sneijder vanaf het begin. Sneijder deed al twee keer mee in de Turkse competitie, maar dat was als invaller. Hij kon in die minuten zijn stempel nog niet drukken. De middenvelder, afgelopen week een van de afwezigen bij Nederland - Italië, tekende onlangs voor drieënhalf jaar in Istanbul.

Sneijder was niet de enige grote aankoop van Galatasaray deze winter. Ook Champions League-winnaar Didier Drogba, overgenomen van het Chinese Shenhua Shanghai Shenhua, maakte de overstap naar de Turkse topclub. De oud-speler van Chelsea zit zondag nog niet bij de selectie.