Steijn: "Vieze smaak weg kunnen spelen"

ADO Den Haag boekte zaterdag tegen NAC Breda de eerste zege van 2013. Toch zag trainer Maurice Steijn na afloop voldoende verbeterpunten. ADO, dat uitgerekend tegen het dit kalenderjaar nog ongeslagen NAC drie punten pakte, liep in de slotfase van de met 2-1 gewonnen wedstrijd achteruit. Dat was opvallend, daar bij de tegenstander Jens Janse met rood was weggestuurd. Steijn constateerde het ook en vond dat slordig.

"Dat was niet de bedoeling", zegt de trainer tegen de NOS over het achteruitlopen. "Ik probeer mijn ploeg naar voren te schreeuwen, want we hebben een heel dure les gehad tegen Roda JC." Toen liep ADO met een man meer nog tegen een tegengoal en rode kaart aan.

"Met het inbrengen van Rydell Poepon en Stanley Elbers, twee spitsen, probeerden we vooruit te spelen, maar op de een of andere manier kregen we dat niet onder de knie." Steijn vond zijn ploeg met name aan de bal erg slordig. "Op het moment dat je zelf balbezit houdt is het naar voren lopen een stuk makkelijker."

"We hebben gelukkig de vieze smaak van vorig week (7-0 tegen PSV, red.), weg kunnen spelen", aldus Steijn. "Ik heb in de voorbespreking met name gehamerd op passie, strijdwijze en beleving. Dat moet je te allen tijde brengen en dan zie je uiteindelijk dat het ook wel goedkomt vandaag", besloot de trainer.