Advocaat baalt van "onnodig gelijkspel"

PSV verloor zaterdag dure punten bij Vitesse (2-2). Dick Advocaat vindt dat geen schande, maar achtte de puntendeling onnodig. PSV had in Arnhem moeten winnen, vond ook Dick Advocaat. Vitesse dankte het punt aan een strafschop die volgens de trainer, als de arbiter consequent is, meerdere malen per wedstrijd gegeven moet worden. "Als je daarvoor een strafschop geeft, kan je 'm de hele wedstrijd wel geven", oordeelde Advocaat voor de camera van de NOS. Dat zijn namelijk situaties die aan beide kanten plaatsvinden."

De trainer weet het puntenverlies echter niet alleen aan de gegeven penalty. Ook over Timothy Derijck was hij niet helemaal te spreken. "Uit zo'n voorzet mag nooit een goal komen. Je gaat toch niet op twee meter van je directe tegenstander staan? Dan kan iedereen 'm maken", toonde de trainer zich verbaasd. Derijck, net als zijn collega-centrumverdediger Marcelo, krijgt het wel vaker zwaar te verduren. Dé achilleshiel van PSV? Daar wil Advocaat niet aan. "Voor de rest speelden ze allebei een goede partij, maar ze blijven toch die cruciale fouten maken en dat kan niet."

PSV kan titelconcurrent Ajax morgen tot op één punt zien naderen als de Amsterdammers Roda JC verslaan. Ook FC Twente hijgt nog in de nek van de club uit Eindhoven. De Tukkers hebben nu, met een duel tegoed, vijf punten minder. Winst vandaag was dus fijn geweest, beseft ook Advocaat. "Bij vitesse gelijkspelen is geen schande, maar het was onnodig."