[KNVB beker] Uitslag PEC Zwolle - Heracles Almelo

PEC Zwolle heeft voor een grote verrassing gezorgd in de KNVB beker. De Zwollenaren, vorig seizoen nog uitkomend in de Jupiler League, waren in eigen huis met 3-2 te sterk voor Heracles Almelo, dat na de nederlaag tegen PSV (1-5) opnieuw onderuit gaat.

Het begin was nog wel voor Heracles Almelo, dat al vrij snel op voorsprong kwam. Vejinovic sloeg bij een counter genadeloos toe en zette de bezoekers op voorsprong. Toch kon de formatie uit Almelo niet lang van deze weelde genieten. Vijf minuten later trok Slot de stand namelijk weer gelijk.


Feest in de dugout van PEC Zwolle (Foto: Pro Shots)

In het vervolg van de eerste helft waren er nog grote kansen voor beide partijen, maar de keepers stonden hun mannetje en lieten geen bal meer door. Toch capituleerde Pasveer uiteindelijk op een poging van Benson, waardoor de ruststand uiteindelijk toch 2-1 was.

Na de pauze bleven de kansen komen. Drost tikte na een klein uur spelen de 3-1 binnen, waarna de wedstrijd gespeeld leek te zijn. Everton slaagde er uiteindelijk nog wel in om de aansluitingstreffer te maken, maar de gelijkmaker werd niet meer gevonden.

De laatste keer dat PEC Zwolle in de halve finale stond, was in het seizoen 1976/1977. De tegenstander was destijds ADO Den Haag, dat met 2-1 werd verslagen. In de finale bleek FC Twente uiteindelijk een maatje te groot te zijn.

PEC Zwolle

3 - 2

Heracles Almelo

 16' Slot
 44' Benson
 58' Drost
   9' Vejinovic
 65' Everton 
 
 Gele kaart: Broerse, Mokhtar (PEC Zwolle), Vujicevic (Heracles Almelo)
 
Stadion: IJsseldelta-stadion, Zwolle
Toeschouwers: 7.100
Arbiter: Bossen
 
Opstelling:   Opstelling:
Boer
van Polen
Lachman
Broerse
Achenteh
Gravenbeek (Saymak/79)
Drost
Benson (Avdic/67)
Slot (Narsingh/68)
Mokhtar
Pluim
  Pasveer
Schenkeveld
Rienstra
Davidson (Schamp/63)
Dorda
Quansah
Vejinovic
Duarte
Gouriye
Castillion (Vujicevic/46)
Everton