Den Bosch-spelers accepteren schorsing

FC Den Bosch-spelers Jelle de Bock en Joey Brock zijn woensdag akkoord gegaan met de schikkingsvoorstellen van de aanklager betaald voetbal. Beide spelers gingen dinsdagavond in de bekerwedstrijd tegen AZ (0-5) over de schreef. De Bock is voor een wedstrijd geschorst, Brock moet twee duels toekijken.

Het kwartfinaleduel in de KNVB-beker in de Brabantse hoofdstad werd niet alleen door de rode kaarten ontsierd. Fans van de thuisploeg maakten oerwoudgeluiden richting AZ-spits Jozy Altidore en een assistent-scheidsrechter werd belaagd met ijsballen.

De Bock werd overigens al voor rust van het veld gestuurd, nadat hij Altidore in het strafschopgebied had vastgehouden. Brock vergreep zich in de tweede helft aan Dirk Marcellis en kreeg eveneens een rode kaart.