FC Lienden stapt uit topklasse

Voetbalclub FC Lienden stopt aan het einde van het seizoen met voetballen in de topklasse voor zondagamateurs. De club uit de Betuwe stelt in een verklaring dat ze over onvoldoende financiële daadkracht beschikt om nog een rol van betekenis op het hoogste amateurniveau te kunnen spelen. 

Naast het financiële aspect zijn er volgens de club diverse spelers weggelopen die volgend seizoen het hart van de selectie zouden vormen. Voorzitter Dick van Ommeren: "Vandaag is het een zwarte dag voor ons allen. De sterke terugloop van het aantal businessclubleden, waardoor te weinig schouders een te zware financiële last moeten dragen. Er is te weinig regionaal talent voor handen en dragende spelers onverwacht toch opstappen, terwijl ze de kapstok waren voor de nieuwe plannen. Kortom te veel problemen om er weer voor een seizoen voor te gaan." 

FC Lienden staat momenteel derde in de topklasse. De club gaat zich volledig richten op het zaterdagvoetbal. Het eerste zaterdagelftal staat momenteel eerste in de derde klasse uitkomt.