Zaakwaarnemer: "Drie miljoen mooi bedrag voor Van Dijk"

Virgil van Dijk maakt mogelijk alsnog de overstap naar Brighton & Hove. De verdediger en zijn zaakwaarnemer hopen op begrip van zijn werkgever FC Groningen. Algemeen directeur Hans Nijland verklaarde dat Van Dijk waarschijnlijk bij Groningen blijft, omdat hij een belangrijke functie vervult bij de Groningers.

Desondanks blijft de 21-jarige centrale verdediger hopen op een Engels avontuur, zegt zijn zaakwaarnemer Henk-Maarten Chin tegen Het Dagblad van het Noorden. "Virgil zal behoorlijk teleurgesteld zijn als de transfer niet doorgaat", zegt Chin. Van Dijk heeft nog een contract tot medio 2015 bij de eredivisionist. Daardoor denkt Groningen voorlopig niet aan verkoop. Toch hoopt Chin dat de club overstag gaat.

"Virgil is gratis bij FC Groningen binnengekomen. Ik ken het tweede bod van Brighton niet, maar als FC Groningen drie miljoen euro voor hem zou kunnen ontvangen zou dat een heel mooi bedrag zijn", vindt de zaakwaarnemer. "En ook een reëel bedrag. Ik hoop dat FC Groningen toch nog wat toeschietelijk wordt."