Britse muziekwinkelketen HMV op omvallen

De laatste grote winkelketen in Groot-Brittannië die muziek verkoopt, HMV, gaat bescherming aanvragen tegen schuldeisers door een bewindspersoon aan te stellen. De handel in het aandeel HMV is in afwachting van de aanvraag stilgelegd.

Het management bevestigde dinsdag dat het geen overeenkomst heeft weten te sluiten met schuldeisers en leveranciers. Het kan daardoor de deuren niet geopend houden zonder een bescherming tegen schuldeisers. Drie partners van Deloitte zijn gevraagd de bewindvoering over het bedrijf over te nemen.

Bij de keten werken vierduizend mensen in meer dan tweehonderd winkels. Naast Groot-Brittannië zijn die gevestigd in Ierland, Singapore en Hong Kong.

De keten was tot voor kort de toonaangevendste Britse muziekwinkel, maar de keten heeft die status verloren aan online winkels. De laatste jaren is het bedrijf vooral bezig geweest winkels af te stoten en dochters te verkopen. In 2011 verkocht het bedrijf boekwinkelketen Waterstones. Uitstapjes naar de verkoop van tickets waren tot nu toe niet succesvol.

Het aandeel HMV sloot maandag op een koers van 1,1 pence (1,3 cent). Een maand geleden was dat nog vier pence.

His Master's Voice
Oorspronkelijk logo HMV (His Master's Voice)