Releasedata voor Pirates 5 en andere Disney-producties

Walt Disney Pictures heeft zojuist een persbericht uitgebracht waarop hun plannen voor voornamelijk 2014 worden toegelicht. Tevens wordt er, na het aankondigen van een schrijver eerder deze week, een releasedatum voor een 5e Pirates of the Caribbean-film bekend gemaakt.

Let op: de hieronder genoemde release-data zijn alleen voor de VS. Gezien de aard van deze films, kan je wel uitgaan van een Nederlandse releasedatum in de buurt van de Amerikaanse.

The Muppets 2, 21 maart 2014

Het vervolg op de succesvolle Muppets-film van Jason Segel, dit keer met Ricky Gervais en Ty Burrell in de hoofdrollen.

Captain America: The Winter Soldier, 4 april 2014

Wederom een film in het 'Avengers Cinematic Universe', en dit keer gaan we dieper in op het leven van Steve Rogers met de 2e film over Captain America. 

Maleficent, 2 juli 2014

Een live-action film over de boze tovenares uit de Disney-film 'Sleeping Beauty' (Doornroosje). Angelina Jolie kruipt in de huid van de boze tovenares. Dit keer zien we het bekende sprookje vanuit haar standpunt.

Maleficent

Guardians of the Galaxy, 1 augustus 2014

Deze film zal een heel stel nieuwe superhelden aan het 'Avengers-universum' toevoegen. Deze helden zijn hier nog vrij onbekend, maar de verwachting is dat de nieuwe films van Thor en Captain America ons al langzaam kennis laten maken met deze groep bijzondere helden. Ik bedoel, een wasbeer met een lasergun...?

Guardians of the Galaxy concept

1952, 19 december 2014

Met regie van Brad Bird (Mission: Impossible: Ghost Protocol), een script van Damon Lindelof (Lost) en een hoofdrol voor George Clooney zullen de verwachtingen voor deze film hooggespannen zijn. Maar eigenlijk is er op dit moment nog weinig tot niks over bekend.

Pirates of the Caribbean 5, 10 juli 2015

Het is dus nog even wachten, maar over 2,5 jaar zal Johnny Depp wederom als Jack Sparrow de bioscopen wereldwijd veroveren. Het script wordt ditmaal geschreven Jeff Nathanson (Catch Me If You Can). Of Rob Marshall weer gaat regisseren is nog onbekend. Ook is er nog niks bekend over de cast buiten, uiteraard, Johnny Depp.

In het persbericht wordt er nog niet gerept over Star Wars: Episode VII, hoewel we mogen verwachten dat Disney over niet al te lange tijd met meer informatie hierover komt. Er staat dus heel wat leuks op de planken voor de komende jaren. Disney timmert goed aan de weg, en ongetwijfeld zal elke bovenstaande film een kassucces worden!