Makers South Park richten filmstudio op

De mannen achter de animatieserie South Park en de Broadway-musical The Book of Mormon hebben hun eigen filmmaatschappij opgericht. Trey Parker en Matt Stone willen met Important Studios hun eigen film-, tv- en theaterproducties op touw zetten. Dat schrijft de Amerikaanse krant The New York Times.

"Nadat we jarenlang met anderen hebben samengewerkt, zijn we tot de conclusie gekomen dat we onszelf eigenlijk de twee leukste mensen ter wereld vinden", grapte het duo. De studio heeft nu al een geschatte waarde van driehonderd miljoen dollar, voornamelijk vanwege de hitserie South Park, die nu zijn zestiende seizoen beleeft.

De twee mannen hopen hun studio uit te breiden tot een heus media-imperium, zoals Dreamworks van Steven Spielberg en Lucasfilm van George Lucas. "Maar het is eigenlijk een stomme vergelijking, want wij willen juist alles klein houden. Als zij Walmart zijn, zijn wij een bedrijfje in zelfgebreide truien." 

Een van de eerste projecten die kenners verwachten van Important Studios is een verfilming van The Book of Mormon. De musical heeft al ruim tweehonderd miljoen dollar binnengehaald in de Verenigde Staten. Een Britse versie voor op West End staat al op de planning.


Makers South Park richten filmstudio op (Foto: Novum)