FOK!filmtip van de dag: Inglourious Basterds

Dagelijks worden er meerdere films uitgezonden, maar welke film is nou het bekijken waard? De FOK!film redactie voelt zich geroepen om de mede-FOK!kers te helpen met het antwoord op de bovenstaande vraag, de tip van vandaag is: Inglourious Basterds.

Aangezien vanaf volgende week donderdag Quentin Tarantino's nieuwste geesteskindje, Django Unchained, in de bios draait, heeft Veronica besloten vanavond om 22:00 uur zijn vorige filmproject uit te zenden: Inglourious Basterds. De film, die zich afspeelt in het Frankrijk van de Tweede Wereldoorlog, vertelt het verhaal van 'The Basterds', een Joodse groep soldaten die het als een sport ziet om zoveel mogelijk Nazi's te mollen. The Basterds hebben ook een ambitieus doel voor ogen: het uitmoorden van de leiders van het Derde Rijk (inclusief der Führer) tijdens de filmpremière van de Duitse propagandafilm Stolz der Nation. Toevallig wordt deze première gehouden in het filmhuis van Shosanna (Mélanie Laurent), die zelf nog een appeltje te schillen heeft met de Duitsers.

Zoals elke Tarantino film is er een sterrencast aan het project verbonden: Zo speelt Brad Pitt het Italiaanse talenwonder Lt. Aldo Raine, die de leiding heeft over The Basterds. Ook betekende Inglourious Basterds de internationale doorbraak van de Oostenrijkse Christoph Waltz die in de film SD Kolonel Hans Landa a.k.a. The Jew Hunter speelt. Heb je deze film nog nooit gezien, bijt je dan door de reclames heen en ga 'm kijken. Meer dan de moeite waard.