"Superman is lastiger personage dan Batman"

David S. Goyer vond het schrijven van het scenario van Man of Steel veel ingewikkelder dan dat van The Dark Knight-trilogie. De scenarist is verantwoordelijk voor zowel de drie Batman-films als de nieuwe Superman-film.

"Het is gemakkelijker om over een duister personage te schrijven dat geen superkrachten heeft", zegt hij tegen het Amerikaanse entertainmentprogramma Access Hollywood. Toch is de 47-jarige filmmaker blij met het resultaat. "Ik ben blij dat de film straks uitkomt. Ik denk dat deze Superman precies in deze tijdsgeest past. De wereld kan een dergelijke held nu wel even gebruiken." 

In Man of Steel moet Clark Kent, zoals Superman door zijn adoptieouders wordt genoemd, zien op te groeien met enorme bovennatuurlijke krachten. Zeker als puber valt het hem zwaar eigenlijk niet bij de mensheid te horen, terwijl hij ook voelt dat hij de mensen moet behoeden voor alle kwaad.

Hoewel Batman ook zeker een beschermer van het volk is, heeft hij op zich geen bovennatuurlijke vaardigheden. Zijn kracht komt voort uit zijn hypermoderne pak en wapens die het bedrijf van zijn alter ego, Bruce Wayne, voor hem ontwerpt.

"Superman is de absolute held", besluit Goyer. "Hij is de voorvader van alle superhelden. Voor mij als scenarist is hij de enige manier waarop ik Batman ooit zou kunnen overtreffen."

Man of Steel draait vanaf 20 juni in de Nederlandse bioscopen.


"Superman is lastiger personage dan Batman" (Foto: Novum)