FOK!filmtip van de dag: Moon

Elke dag zijn er meerdere films op TV, de FOK!filmtip is er om voor jou het kaf van de koren te scheiden. Welke film is nou de moeite waard om je TV op af te stemmen? Je leest het op FOK! 

Vanavond op de teevee, de moderne sci-fi klassieker Moon. Deze prachtige film gaat over astronaut Sam Bell (Sam Rockwell) die bijna aan het einde is van zijn drie jarig verblijf op de Maan. Zijn missie is om helium-3 te delven en deze helium in containers te exporteren naar de Aarde. Sam z'n enige metgezel tijdens dit eenzame verblijf is de artificial intelligence GERTY (de stem van Kevin Spacey), die hem assisteert met het onderhouden van de Maanbasis. Twee weken voordat Sam weer terugkeert naar Aarde, ziet hij tijdens het oogsten een meisje door het maanlandschap heen rennen; door deze afleiding crashed Sam met zijn maanrover in één van de oogstmachines. Wat hierna gebeurt is zeer onwaarschijnlijk en is echt iets wat je zelf moet gaan bekijken. Deze geweldige film is het speelfilmdebuut van regisseur Duncan Jones die meer recentelijk, Source Code regisseerde. Gaat dat zien! Vanavond om 23:00 uur op BBC2.

Mocht je daarna zin hebben in nog een sci-fi klassieker, dan zendt BBC2 om 00:30 uur de iconische film Blade Runner uit.