Project X meest gedownloade film 2012

De komedie Project X is in 2012 het vaakst van internet gehaald. De film over drie jongeren wier feestje volledig uit de hand loopt, is afgelopen jaar bijna negen miljoen keer gedownload. Dat meldt de weblog Torrentfreak.

Project X deed het niet bijzonder goed in de bioscopen, maar kwam regelmatig in het nieuws door jongeren over de hele wereld die soortgelijke feestjes organiseerden. In Nederland mondde de zestiende verjaardag van een meisje uit Haren uit in rellen.

In de top drie van meest gedownloade films staan verder Mission: Impossible - Ghost Protocol, die 8,5 miljoen keer werd gedownload en The Dark Knight Rises, die 8,2 miljoen keer van internet werd gehaald.

Vorige week werd al bekend dat de fantasyserie Game of Thrones de meest gedownloade tv-serie is van het afgelopen jaar. De uitzendingen van de HBO-serie, waarin ook Carice van Houten te zien is, werd 4,3 miljoen keer onbetaald van internet gehaald. Ook de misdaadserie Dexter en de komedie The Big Bang Theory waren populair onder downloaders.


Project X meest gedownloade film 2012 (Foto: Novum)