[Premier League] Man United met de schrik vrij tegen Villa

Manchester United blijft ook na dit weekend de stand in de Premier League aanvoeren. De koploper van Engeland boekte in Birmingham een zwaarbevochten zege op Aston Villa. Door twee goals van Javier Hernandez en een eigen doelpunt van Ron Vlaar werd een 2-0 achterstand omgebogen in een 3-2 overwinning.

Andreas Weimann leek op Villa Park de hoofdrol voor zich op te eisen. De 21-jarige Oostenrijker zette de thuisploeg vlak voor rust op voorsprong en maakte er vroeg in de tweede helft zelfs 2-0 van. Vervolgens nam Hernandez Manchester bij de hand. De Mexicaan maakte de aansluitingstreffer en schoot in de 63e minuut via Vlaar ook de gelijkmaker binnen.

Robin van Persie was tot twee keer toe dicht bij de 2-3, maar beide keren stond de lat succes in de weg. Hernandez had drie minuten voor tijd meer geluk. De spits zette zijn hoofd tegen een vrije trap van Van Persie en produceerde zo de winnende treffer.

Manchester komt door de overwinning op 27 punten uit elf wedstrijden. Chelsea moet zondag thuis winnen van Liverpool om het gat weer terug te brengen tot één punt.

Man United met de schrik vrij tegen Villa (Foto: Novum)