'Oud-Statenlid verdacht van fraude met fractiegeld'

De provincie Zeeland is een onderzoek gestart naar mogelijk gerommel met fractiegeld door een voormalig lid van Provinciale Staten. Het oud-Statenlid Gertjan Bouterse zou ruim dertigduizend euro niet juist hebben besteed. Dat meldt Omroep Zeeland zaterdag op basis van verschillende bronnen.

Bouterse vormde tussen 2009 en vorig jaar de eenmansfractie Sociaal Zeeland. De accountant van de provincie zou vermoeden dat Bouterse in die periode fractiegeld 'niet in het belang van Zeeland' zou hebben besteed. Zo worden vraagtekens gezet bij uitgaven in horecagelegenheden en geld dat besteed is aan onderzoeken. Het inmiddels gestarte onderzoek van de provincie moet uitwijzen wat er met het geld is gebeurd.

Bouterse was sinds 2003 lid van de Zeeuwse Provinciale Staten. Aanvankelijk was hij dat voor de SP, maar die partij royeerde hem in 2009 omdat het Statenlid weigerde te voldoen aan de afdrachtregeling van de SP. Vorig jaar sloot Bouterse zich aan bij de PvdA. Vrijdag maakte Bouterse bekend om persoonlijke redenen uit Provinciale Staten te stappen, aldus de regionale omroep.

Submitter:  Bron: Novum