Whitmarsh: "Hamilton krijgt spijt van overstap"

McLaren-teambaas Martin Whitmarsh verwacht dat Lewis Hamilton spijt krijgt van zijn overstap naar Mercedes. De wereldkampioen van 2008 heeft zestien jaar onder de hoede van McLaren gereden, maar vindt het nu tijd om de komende drie seizoenen op eigen benen te gaan staan.

Hamilton won dit jaar enkele races met de McLaren, terwijl Mercedes op de zege in China na niet mee kon doen om de overwinningen. Whitmarsh: "Ik hoop dat Lewis beseft dat hij een grote fout heeft gemaakt en ik hoop dat hij daar volgend jaar nog vaak aan denkt. Hij heeft dit besluit genomen en daar moet hij mee leven. Ik denk dat hij daar nog spijt van gaat krijgen. Ik ken Lewis sinds zijn elfde en ik weet dat Brazilie een emotionele bedoeling wordt. Volgens mij houden we er een goede relatie op na."

De Britse coureur kreeg twee goede aanbiedingen en heeft na lang wikken en wegen voor Mercedes gekozen. "Het verbaasde me, maar ik was niet geschokt. Lewis vertelde me na Singapore dat hij zou verkassen en ik ben vrij zeker dat hij er voor Singapore nog niet uit was. In mijn ogen is het slecht om de knoop door te hakken in de nasleep van een tegenvallende race. De teleurstelling was groot. Ik respecteer zijn keuze, maar ik denk dat hij beter af zou zijn bij ons. Wij zijn het betere team en we zijn van plan om hem volgend jaar te verslaan!"

Mogelijk is het salaris de reden van de overstap. "Het simpele antwoord is dat ik niet weet of geld een rol heeft gespeeld. Lewis kan die vraag beter beantwoorden. Ik kan speculeren over een aantal factoren, maar het voornaamste is dat iemand na lange tijd in hetzelfde nest wel eens zijn vleugels uit wil slaan. Je moet de beslissing voor jezelf rechtvaardigen. Hij zal niet zeggen dat hij meer geld krijgt en hij zal ook niet toegeven dat hij al spijt heeft van dit besluit."