Rodgers wil Suarez voor geen goud kwijt

Brendan Rodgers wil dat Liverpool er alles aan doet om Luis Suarez voor de club te behouden. De coach vindt zijn Uruguayaanse aanvaller een sleutelspeler en onvervangbaar. "Ik zou hem voor niemand willen ruilen. Dit is een man met een onuitputtelijke energie. Hij is een nachtmerrie voor verdedigers", zegt Rodgers tegen SkySports.

"We hebben met hem een van de beste spitsen ter wereld en daar zijn we erg dankbaar voor", vervolgt Rodgers zijn ode aan Suarez. De 59-voudig international kwam begin vorig jaar over van Ajax. Lange tijd had de aanvaller een ronduit slechte naam in Engeland vanwege een racismeschandaal met Manchester United-speler Patrice Evra en zijn veel bekritiseerde schwalbes.

Dit seizoen ligt de aandacht vooral op Suarez' sportieve prestaties. Hij verkeert momenteel in bloedvorm en staat met zeven goals achter Robin van Persie tweede op de topscorerslijst van de Premier League. "Ons doel moet zijn om de beste spelers hier te houden. Ik heb sinds mijn komst veel steun van Luis gehad", stelt Rodgers.

Suarez bleef ondanks interesse van andere club de Reds trouw. Een besluit dat Rodgers erg kan waarderen. "Er was waarschijnlijk geen betere tijd om te gaan, met de komst van een nieuwe manager. Luis zou een goed excuus hebben gehad, maar na lang met hem gesproken te hebben, beloofde hij te blijven."

Suarez is vooralsnog een van de weinige lichtpuntjes voor Liverpool. Rodgers kent een ronduit moeizame start als trainer van de roemruchte Engelse club en staat na tien wedstrijdem slechts twaalfde. Liverpool speelt zondag een zware uitwedstrijd bij Chelsea.


Rodgers wil Suarez voor geen goud kwijt (Foto: Novum)