Cancellara twijfelt over samenwerking met Bruyneel

Fabian Cancellara twijfelt of hij nog onder ploegleider Johan Bruyneel wil fietsen bij RadioShack-Nissan. De Zwitser zegt dat in een reactie op het dopingrapport van Usada over Lance Armstrong, de voormalige pupil van Bruyneel. "Zijn naam valt 129 keer in tweehonderd pagina's. Ik weet niet of ik nog met Johan kan samenwerken", laat Cancellara weten aan de Belgische krant Het Laatste Nieuws.

De oud-winnaar van onder meer de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix heeft het dossier nog niet gelezen, maar is dat op korte termijn wel van plan. "Ik wil weten wat er is gebeurd. Maar ik weet niet wat de toekomst brengt. Noch voor Bruyneel, noch voor de ploeg. Het ligt ook niet in mijn handen."

"Vandaag betalen renners weer de prijs voor wat er zes, zeven jaar geleden allemaal mis is gegaan. Dat is niet fair", aldus Cancellara. "Lance heeft ervoor gezorgd dat de beginjaren van mijn carrière weggegooide jaren zijn. Ik hoop dat we die periode eindelijk achter ons zullen kunnen laten. Het zal niet meteen gebeuren, er is tijd voor nodig."

De 31-jarige Cancellara benadrukt dat Armstrong nu niets meer met RadioShack te maken heeft. "Lance was blijkbaar een systematische dopingzondaar. Hij dopeerde op een schaal die het wielrennen nooit eerder gezien heeft gezien. Hij heeft heel erg veel kapotgemaakt. Ik hoop nu dat Armstrong de laatste van de Mohikanen was."


Cancellara twijfelt over samenwerking met Bruyneel (Foto: Novum)