S. Williams terug in top drie wereldranglijst

Serena Williams is terug in de top drie van de wereldranglijst. De Amerikaanse tennisster stijgt ten koste van de Poolse Agnieszka Radwanska van de vierde naar de derde plek. Williams meldde zich vorige week af voor het WTA-toernooi van Beijing wegens griep. Radwanska kwam eveneens niet in actie in de Chinese hoofdstad.

Voor Williams is het de hoogste positie sinds haar rentree vorig jaar juni. De vijftienvoudig grandslamwinnares lag er ruim een jaar uit vanwege een zware voetblessure en een longembolie die zelfs even haar leven in gevaar bracht.

De beste Nederlandse, Kiki Bertens, zakte zonder te spelen drie plaatsen. De 20-jarige Wateringse staat nu op de 60e plaats.

Aranxta Rus daalde ook een plek en staat nu op de 69e positie. De speelster uit Monster komt deze week in actie bij het WTA-toernooi van Linz. Rus heeft het echter niet getroffen met de loting. In de eerste ronde treft ze Victoria Azarenka, de nummer één van de wereld.

Michaëlla Krajicek steeg op de ranking van 128 naar 127. Bibiane Schoofs boekte zeven plaatsen winst en staat nu op plaats 174 van de mondiale ranglijst.

In de top tien blijft Maria Sharapova achter Azarenka de nummer twee. De Chinese Na Li stijgt van de achtste naar de zevende plaats.