Emile Ratelband vindt rechtszaak 'van de gekke'

Emile Ratelband vindt het 'van de gekke' dat het Openbaar Ministerie hem verdenkt van poging tot brandstichting. De positiviteitsgoeroe, wiens zaak dinsdag wordt behandeld, plant een felle tegenaanval.

"Naast de verklaringen van een kroongetuige, ik noem hem trouwens een verklikker, is er geen spat bewijs", vertelt Ratelband aan De Telegraaf. "Het Openbaar Ministerie houdt mij bewust bij het groepje verdachten om de impact van de zaak te vergroten. Dat brengt mij zakelijk grote schade toe."

Ratelband werd eind maart gearresteerd wegens betrokkenheid bij een poging tot brandstichting. De positiviteitsgoeroe zou drie jaar geleden van plan zijn geweest brand te stichten in een door hem gekochte woning in Huissen. Ratelband zou een conflict hebben gehad met de man die het huis verhuurde.

Emile riep vlak na zijn aanhouding al dat zijn arrestatie een marketingtruc van de politie was. "Om te laten zien dat de rechercheurs hard werken. Ze doen het altijd fout en krijgen veel kritiek", zei Ratelband begin april.