Pulis wil schorsing voor vallende Suárez

Stoke City-manager Tony Pulis hoopt dat de FA Liverpool-spits Luis Suárez aanpakt voor zijn duikelingen. Dat zei Pulis na het doelpuntloze gelijkspel van Stoke op Anfield Road.

"Ik luid al enige tijd de noodklok omdat spelers steeds makkelijker vallen", zei de manager van Stoke tegen Engelse media. "Dat ene incident in de tweede helft was echt beschamend. De FA (Engelse voetbalbond, red.) moet hier echt eens naar kijken. Geef hem drie wedstrijden schorsing. Dat stopt hij echt wel met vallen."

Pulis vindt dat Suárez zijn duikelingen niet nodig heeft. "Hij is een fantastische speler met geweldige kwaliteiten. Elke keer als hij onderuit gaat zijn veertigduizend Liverpool-fans boos op de arbitrage. Ik vind niet dat dat terecht is", vervolgt de oefenmeester. Pulis maakt zich zorgen over de huidige ontwikkelingen.

"Spelers die valpartijen simuleren zetten scheidsrechter enorm onder druk. Ze hebben het al moeilijk genoeg. Ik zou niet beginnen aan die duikelingen. Dat profvoetballers het wel doen is niet goed", besluit Pulis.