Acteur Hemsley nog steeds niet begraven door ruzie

De in juli overleden acteur Sherman Hemsley is nog altijd niet begraven. Een ruzie over het testament van de acteur, die vooral bekend is als George Jefferson uit de comedyserie The Jeffersons, is de reden voor het uitblijven van de begrafenis. Hemsley overleed op 74-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker.

In het testament dat de acteur zes weken voor zijn dood ondertekende staat dat hij zijn erfenis ter waarde van vijftigduizend dollar nalaat aan zijn 'geliefde partner' Flora Enchinton. Een man die zegt Hemsleys broer te zijn denkt echter dat het testament niet door de acteur zelf is opgesteld.

Een rechter moet binnenkort uitsluitsel geven in de kwestie. Tot die tijd blijft het lichaam van Hemsley ingevroren in een mortuarium in Texas. De acteur werd dood gevonden in zijn woning in de Amerikaanse staat. Een tumor, die een grote ader in zijn lichaam blokkeerde, is hem fataal geworden.

Hemsley speelde het personage George Jefferson in de tv-serie All in the Family en later in de spin-off The Jeffersons. De zwarte acteur maakte ook zijn opwachting in series als The Fresh Prince of Bel-Air en Family Guy. Hij stond bovendien op Broadway en was te zien in verschillende films.