Van Basten voelt zich belazerd door Heerenveen

Marco van Basten werd gisteren met zijn club Heerenveen uitgeschakeld in de voorrondes van de Europa League dankzij twee nederlagen tegen Molde FK. De trainer van de Friese club zei na afloop dat door de directie gedane beloftes niet waargemaakt worden en stak zijn mening dan ook niet onder stoelen of banken.

"Als je voor 17 miljoen euro aan spelers verkoopt en je koopt er niks voor terug, dan kun je dit verwachten. De helft ervan zou geherinvesteerd worden, maar alles wat we gehaald hebben kwam transfervrij of is gehuurd. De clubleiding wilde het op een goedkope manier oplossen, maar dat kun je niet ongestraft doen. Ik voel me ook wel een klein beetje in de maling genomen."

De nederlaag tegen Molde rekent de oefenmeester, die zijn complete voorhoede zag vertrekken, de huidige spelers niet aan. "Ik kan ze niet verwijten dat ze slordig met de kansen omsprongen. Ze kunnen niet meer doen dan hard werken, maar ze hebben één of twee goede spelers nodig om zich aan vast te houden. Ik ga gewoon hard met de jongens aan de slag. We hebben al een paar goede competitiewedstrijden gespeeld. Daar gaat de focus nu op, al zal het een strijd in het rechterrijtje worden."

Heerenveen heeft op de laatste dag van de transfermarkt in ieder geval al besloten om Marco Pappa naar Friesland te halen. De aanvallende middenvelder van Chicago Fire zou oorspronkelijk pas in de winterstop naar Nederland komen.