Estelle: Badr hele intelligente man

Nederland heeft een compleet verkeerd beeld van kickbokser Badr Hari. Althans; dat vindt zijn vriendinnetje Estelle Cruijff, die haar geliefde "een hele intelligente man, eigenlijk het tegenovergestelde van wat je nu over hem hoort", noemt. Hari zit vast op verdenking van zes grove geweldsdelicten.

Estelle vertelt in een interview met Evert Santegoeds dat ze boos is. "Het is heel veel wat er gebeurt", zegt de blondine over de beschuldigingen aan het adres van Hari. "Ik zit zelf ook in een scheiding, dit komt er nog eens overheen. Iets wat me heel verdrietig maakt, waar ik boos om ben."

De mishandelingen door Hari kwamen aan het licht na Sensation, waar miljonair Koen Everink toegetakeld werd. Later stapten meer slachtoffers van Hari naar de politie. Estelle ging samen met Badr naar Sensation en heeft volgens meerdere getuigen gezien wat er is gebeurd.

Toch zei de blondine tegen de politie dat ze niets meekreeg van een vechtpartij, blijkt uit het proces-verbaal dat RTL Boulevard in handen heeft. Volgens misdaadjournalist John van den Heuvel wordt Estelle begin september opnieuw verhoord, omdat haar eerste verklaring lijnrecht tegenover het verhaal van andere getuigen staat.


Badr Hari vechtend IN de ring (foto: Novum)