Bill Murray speelt misantroop in komedie

Bill Murray gaat in de zwarte komedie St. Vincent de Van Nuys spelen. De Amerikaanse acteur kruipt voor de film in de huid van een pessimistische veteraan, schrijft het Amerikaanse filmblad Variety. Eerder werd Jack Nicholson genoemd voor de rol van Murray.

De komedie vertelt het verhaal van een 12-jarige jongen wier ouders in scheiding liggen. Hij raakt bevriend met de buurman, de rol van Bill Murray, die zijn dagen vult met drank, gokken en hoeren. Toch wordt hij een mentor voor het getroebleerde jongetje.

St. Vincent de Van Nuys wordt geregisseerd door Ted Melfi, die de komedie ook geschreven heeft. Het project wordt de eerste speelfilm van de regisseur, die eerder vooral korte films maakte.

De 61-jarige Murray had dit jaar een hoofdrol in de komedie Moonrise Kingdom van Wes Anderson. De acteur is volgend jaar te zien als Franklin D. Roosevelt in de komedie Hyde Park on Hudson. Er doen geluiden de ronde dat zijn rol Oscarwaardig is. Wanneer St. Vincent de Van Nuys in productie gaat, is nog onbekend.


Bill Murray speelt misantroop in komedie (Foto: Novum)