Nokia verkoopt vier miljoen Lumia's in tweede kwartaal

In het tweede kwartaal van 2012 heeft Nokia vier miljoen Lumia-telefoons verkocht, een verdubbeling van het aantal in het eerste kwartaal. Symbian-smartphones van Nokia gingen 6 miljoen keer over de toonbank en andere telefoons van Nokia, zoals de Asha-lijn, verkochten in totaal 73 miljoen keer wereldwijd.

Hoewel de Lumia-toestellen dus langzaam maar zeker stijgen daalt het aantal verkochte Symbian-toestellen heel hard. De telefoons uit het goedkopere segment deden het beter dan het kwartaal ervoor. Voor het derde kwartaal verwacht Nokia een vergelijkbare trend te zien.

De totale omzet van de telefoonmaker kwam uit op 7,5 miljard euro, een lichte stijging ten opzichte van het eerste kwartaal maar in vergelijking met vorig jaar 19% lager. De omzet was echter niet genoeg om alle kosten te dekken, Nokia leed een verlies van ongeveer 1,5 miljard euro het afgelopen kwartaal. 

Het vermogen van Nokia staat op ongeveer 4 miljard euro, een stijging van 8%. Mocht je geïnteresseerd zijn in het gehele financiële document dan kun je dat hier vinden.