Gerrit Komrij herdacht in Amsterdam

Schrijver en dichter Gerrit Komrij is zaterdag herdacht in Amsterdam. Tijdens een besloten bijeenkomst in Felix Meritis stonden vrienden en bekenden stil bij de dood van de 68-jarige Komrij. Hij overleed op 5 juli na een kort ziekbed.

Het lichaam van Komrij werd zaterdagochtend eerst langs het homomonument aan de voet van de Westerkerk gereden. De rouwstoet stond daar kort stil voor een saluut, waarna de kist naar Felix Meritis aan de Keizersgracht werd gebracht.

Tijdens de bijeenkomst waren er onder meer toespraken van bevriende auteurs als Kees van Kooten, Jan Mulder, Remco Campert en de huidige Dichter des Vaderlands Ramsey Nasr. Zanger Huub van der Lubbe zong een gedicht van Komrij.

Het publiek krijgt zaterdagmiddag de gelegenheid om afscheid te nemen van Komrij. Tussen 16.00 en 18.00 uur kunnen liefhebbers van de dichter en schrijver langs zijn kist lopen. Ter plaatse kan een condoleanceboek worden getekend.

Komrij overleed vorige week donderdag in een ziekenhuis in Amsterdam. Hij wordt volgende week begraven in het Portugese Vila Pouca da Beira.