'Wenger slaat aanbod Franse bond af'

Arsène Wenger had deze week bondscoach van Frankrijk kunnen worden. 'Le Professeur' wil bij Arsenal blijven en verkocht de Franse bond dus een 'nee'. L'Equipe schrijft dinsdag dat Wenger is benaderd om Laurent Blanc op te volgen als bondscoach.

Wenger gaf eerder aan ooit wel bondscoach van Frankrijk te willen zijn. Naar verluidt zou hij ook hebben getwijfeld om het trainersschap van Arsenal met het bondscoachschap te combineren. Uiteindelijk heeft de 62-jarige trainer toch afgezegd. Het benaderen van Wenger komt min of meer als verrassing. Lange tijd leek Didier Deschamps, die maandag vertrok bij Olympique Marseille, de meest serieuze kandidaat te zijn om Laurent Blanc op te volgen. Ook hij legde het aanbod van de FFF naast zich neer.

Nu beide trainers nee hebben gezegd, moet Noël le Graët, de president van de FFF, weer op nul beginnen. De grootste kandidaten om Blanc op te volgen lijken nu Paul le Guen, huidig bondscoach van Oman, en Francis Smerecki, trainer van de Franse jeugdteams, te zijn.