Sektioui in de leer bij AZ

Tarik Sektioui loopt momenteel stage bij AZ. De voormalig rechtsvoor van onder meer AZ, RKC Waalwijk en Willem II wil nog een jaar investeren in zijn ontwikkeling als trainer.

In Marokko heeft Sektioui het op één na hoogste trainersdiploma behaald. De 35-jarige oud-speler van FC Porto had meteen aan de slag gekund als trainer, maar besloot zich nog even door te ontwikkelen in de luwte. "Ik heb in mijn land een paar aanbiedingen gehad om technisch directeur en hoofdtrainer te worden, maar dat kon alleen met een stroman", zegt Sektioui tegen De Telegraaf.

Daar had Sektioui geen trek in. "Nu heb ik besloten om nog twee jaar de investeren in mijn ontwikkeling als trainer", legt de Marokkaan uit. Bij AZ heeft hij het naar zijn zin: "Ik ben hier erg gastvrij ontvangen."

In Alkmaar kon men gisteren aanvaller Jozy Altidore weer begroeten op de training. Alleen Rasmus Elm ontbreekt nog. Verder waren Charlison Benschop, die op het punt staat om te tekenen bij Stade Brestois, en Ragnar Klavan, die naar Augsburg vertrekt afwezig.

Sektioui schreef alle oefeningen op in zijn schrift. "Ik vind dat men zich in Marokko erg richt op Frankrijk. De Hollandse school is volgens mij één van de beste in de wereld", aldus Sektioui, die in zijn stageproces ook nog op bezoek gaat bij Panathinaikos.