De Gendt: "Derde plaats is beter dan gehoopt"

Thomas de Gendt eindigde gisteren op een knappe derde plaats in de Giro d’Italia. De Belg verklaarde na afloop tegenover Sporza dat hij hoopt dat hij het in de toekomst nog beter zal kunnen doen.

"Vijfde in de tijdrit wel, maar van derde in het klassement had ik zelfs nooit gedacht dat ik dat in mijn carrière kon behalen", zei de renner van Vacansoleil. "Nu is het gekomen zonder er echt een doel van te maken. Misschien is dat wel het geheime recept."

"Ik kreeg gewoon de opdracht van de ploeg om te kijken hoe ver in kon komen. Ik moest niet per sé een klassement rijden. Uiteindelijk schoof ik bijna iedere dag een plaats op. Ik denk dat ik als klassementsrenner wel een toekomst heb. Ik wilde hier gewoon mijn best doen. De derde plaats is beter dan gehoopt. Hopelijk is dit het begin van iets meer."

De Gendt had vooraf vooral problemen met de steile aankomsten, maar na deze Giro heeft hij daarop veel vertrouwen gekregen. "Ik moet niet zoveel schrik hebben van de steile aankomsten. Ze liggen mij niet echt, maar ze gaan mij er ook niet zomaar afrijden."