Molyneux maakt 22 experimentele spellen

De Britse game-ontwikkelaar Peter Molyneux werkt aan 22 experimentele spellen. De 53-jarige Brit verwacht het eerste spel binnen zes weken beschikbaar te kunnen stellen. De tests met deze spellen worden gebruikt voor het uiteindelijke doel, zijn ultieme spel. Dat schrijft gamewebsite Beefjack.

Bij alle huidige spellen moeten gamers zich inleven in een gamepersonage. Molyneux vraagt zich af waarom een verhaal niet gewoon over hem kan gaan. De Britse game-ontwikkelaar was eerder verantwoordelijk voor spellen als Fable en Black & White waarin spelers met hun handelingen en keuzes invloed uitoefenen op de gehele spelwereld.

Molyneux heeft niet gezegd op wat voor spelcomputers de 22 experimentele spellen worden aangeboden. Wel liet hij weten dat hij alledaagse apparaten wil gebruiken om gamers meer over zichzelf te leren.

De Britse game-ontwikkelaar maakte in maart bekend weg te gaan bij Microsoft om zich te kunnen richten op nieuwe experimenten. Hij heeft zich nu aangesloten bij gamestudio 22 Cans.


Molyneux maakt 22 experimentele spellen (Foto: Novum)