Slechterik in Iron Man 3 gecast

James Badge Dale gaat de slechterik spelen in Iron Man 3. Dat meldt Variety. Hij zal te zien zijn naast Robert Downey Jr., Gwyneth Paltrow en Don Cheadle, die ook in de eerdere films te zien waren, en nieuwe castleden Ben Kingsley, Guy Pearce en Rebecca Hall.

Iron Man 3 wordt geregisseerd door Shane Black, die het scenario scheef samen met Drew Pearce. Jon Favreau, regisseur van de eerste twee films, blijft betrokken als producer. De verhaallijn van de film is gebaseerd op de Extremis verhaallijn van Marvel Comics waarin een crimineel een nanotechnologische drug geïnjecteerd krijgt in een poging het Super Soldier serum opnieuw te creëren. De behandeling geeft hem bovenmenselijke gaven.

De keuze voor deze verhaallijn lijkt te passen bij de eerdere verhalen uit het Marvel Cinematic Universe: de supersoldaat is een terugkerend thema dat de oorsprong van helden als Captain America en de Hulk verklaart. De Extremis verhaallijn uit de comics wordt door critici gezien als één van de beste Iron Man-verhalen.

De opnames voor Iron Man 3 beginnen deze maand. Over een jaar is de film in de bioscopen te zien.