FOK!filmtips van de dag: Transformers: Revenge of the Fallen

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daar aan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te zien? Je leest het op FOK!film.

Pettson & Findus
Pettson & Findus: Het Jaar van de Kat en Zijn Baas

Vandaag is er weer een aantal leuke films te zien op de televisie. De dag begint vandaag al vroeg met de leuke Zweedse animatiefilm Pettson & Findus: Het Jaar van de Kat en Zijn Baas. In de film gaat de brutale kat Findus met zijn oude baas Pettson in hartje winter vissen. Het tweetal wordt overvallen door een sneeuwstorm en besluiten een iglo te bouwen. Ze proberen de tijd door te komen door elkaar te vertellen over hun avonturen. 09.00 uur bij Canvas.

His Majesty O'Keefe
His Majesty O'Keefe

Om 12.30 uur op BBC2 de klassieker His Majesty O'Keefe uit 1954 met onder meer Burt Lancaster, Joan Rice en André Morell in de belangrijkste rollen. Een zeer aangename avonturenfilm met prachtige kleuren. Op Nederland 3 is om 15.30 uur de Canadese komedie Finn on the Fly te zien, waarin een Golden Retriever is verandert in een mens. Zijn hondse streken is hij echter niet afgeleerd.

Nick Of Time

Om 20.30 uur wordt het knokken om de afstandsbediening. Zo is op RTL4 de extreem voorspelbare romcom 27 Dresses te zien. Op RTL5 het minstens even flauwe Mean Girls met Lindsay Lohan, Rachel McAdams en Tina Fey. Op RTL8 zien we eindelijk een sterke film. Nick of Time is een spannende thriller met een sterke cast met onder meer Johnny Depp, Christopher Walken en Charles S. Dutton. Gene Watson (Depp) komt met zijn zesjarige dochtertje in Los Angeles aan om de begrafenis van zijn ex bij te wonen. Zijn dochtertje wordt ontvoerd en de kidnappers eisen dat Gene, in ruil voor het leven van z'n dochtertje, iemand vermoordt. Er begint een spannende strijd tegen de klok. 20.30 uur op RTL8.

Ook op Net5 om 20.30 uur een prima film. The Lovely Bones is een schitterende thriller van Peter Jackson, die wederom laat zien prima om te kunnen gaan met bovennatuurlijke gebeurtenissen. Susie Salmon (Saoirse Ronan) is een meisje die door haar buurman wordt vermoord. Vanuit het hiernamaals ziet ze naar haar familieleden en vrienden en hoe deze met haar verlies omgaan. Daarnaast houdt ze ook de moordenaar in de gaten die op het punt staat om opnieuw toe te slaan.

De FOK!filmtip van vandaag gaat naar Transformers: Revenge of the Fallen, die om 20.30 uur op RTL7 te zien. De tweede film in de succesvolle reeks van Michael Bay. De strijd op aarde is voorbij, maar die in het universum is net begonnen. Sam Witwicky (Shia LaBeouf) ontdekt de oorsprong van de Transformers en gaat samen met Optimus Prime en Bumblebee de strijd aan met de Decepticons, die de Aarde voor eens en altijd willen vernietigen. Zeer sterk vervolg van de Transformers-reeks die duidelijk bewezen heeft dat dit geen kinderfilms zijn, zoals de cartoons van weleer. Shia LaBeouf, Megan Fox en Josh Duhamel schitteren in de belangrijkste rollen in deze explosieve actiefilm die in 2011 werd opgevolgd door Transformers: Dark of the Moon.

Voor degenen die na Mean Girls nog niet genoeg romcom hebben gehad is er om 22.30 uur de romcom Confessions of an American Bride te zien. Tenslotte is op RTL7 om 23.40 uur de ietwat ongeloofwaardige Sciencefictionfilm Futuresport te zien waarin terroristen de strijd uitvechten op een sportveld. Een heerlijke actiefilm met een plot zo dik als een rijstvloeitje, met Dean Cain, Vanessa L. Williams en Wesley Snipes in de hoofdrollen.

Veel kijkplezier.