McLaren verwacht opnieuw goed weekend

Het Formule 1-team McLaren liet afgelopen weekend in Australië zien over de snelste auto van het veld te beschikken. De Britse renstal denkt dat de MP4-27 op het circuit Sepang in Maleisië nog beter zal gaan presteren.

"Als je naar ons optreden tijdens de tests in Barcelona kijkt, dan kan je concluderen dat we vrij sterk waren in de snelle bochten. Het leek alsof wij op dat aspect de besten waren, en dat Red Bull Racing ons juist aftroefde op gebied van tractie uit langzame bochten," zei teambaas Martin Whitmarsh.

"Dat we op een circuit als Albert Park ons mannetje staan tegenover Red Bull Racing is een goed teken. De theorie is dat we op Sepang ook sterk zullen zijn. Het is een snel circuit en wij verwachten daar hard te gaan. We kijken in elk geval uit naar komend weekend. We geloven in onze kansen, maar laten we afwachten en zien hoe het zich ontvouwt."

Naast Red Bull verwacht McLaren ook meer tegenstand van Mercedes. "Mercedes is absoluut snel, en we dachten dat ze ons tijdens de race in Melbourne meer zouden bedreigen. Ik schatte ze als grootste concurrent voor de zege in. Ik dacht dat we onze handen vol zouden krijgen aan Mercedes, maar volgens mij presteerden ze onder hun kunnen. Ze zijn tot meer in staat dan ze in Australië hebben laten zien, dat staat vast."