Valverde: "Kan Tour winnen"

Alejandro Valverde keerde onlangs terug in het wielerpeloton na een twee jaar durende schorsing wegens dopinggebruik. De Spanjaard van Movistar presteert bij zijn rentree opvallend goed en denkt dat het hierdoor goed mogelijk is dat hij de Tour de France nog eens zou kunnen winnen.

"Ik wist dat ik in goede conditie zou zijn, maar dat ik zo goed zou presteren had ik niet verwacht. Tijdens mijn absentie heb ik hard getraind en dat betaalt zich uit," zei Valverde die zich in eerste instantie richt op de heuvelklassiekers, waarin hij een grote concurrent van de Belg Philippe Gilbert zal zijn in L'Équipe. "Voor mij was Gilbert de beste renner van vorig jaar. Hopelijk kan ik een mooie strijd leveren met hem tijdens de komende klassiekers."

Daarnaast denkt de Spanjaard dit jaar te kunnen gaan voor het geel in de Tour, al beseft hij dat het lastig kan gaan worden. "Ik denk dat ik kan vechten om een topklassering. Het is duidelijk dat de vele tijdritkilometers in het voordeel is van Bradley Wiggins en Cadel Evans. Maar de Tour is de Tour en er kan van alles gebeuren. Ik ga mijn uiterste best doen en verwacht een leuke strijd om de gele trui."