Gooische Vrouwen wint Rembrandt Award

Gooische Vrouwen heeft de Rembrandt Award gewonnen voor beste Nederlandse film. De komedie is door het publiek verkozen boven New Kids Nitro, Nova Zembla, Rabat en Sonny Boy. De Rembrandts zijn maandagavond in Amsterdam uitgereikt.

De Rembrandt voor beste Nederlandse actrice ging voor de vijfde keer op rij naar Carice van Houten. Ze won voor haar rol in Black Butterflies dit jaar van Linda de Mol, Susan Visser, Ricky Koole en Halina Reijn. Rutger Hauer won de Rembrandt voor beste Nederlandse acteur voor zijn rol als Freddy Heineken in De Heineken Ontvoering. Naast hem waren Achmed Akkabi, Nasrdin Dchar, Robert de Hoog en Peter Paul Muller genomineerd.

In de nieuwe categorie Beste Kinderfilm won Razend van Dave Schram. Hij baseerde zijn film op het gelijknamige boek van Carry Slee en won van de jeugdfilms Dolfje Weerwolfje, Mijn Opa de Bankrover, Patatje Oorlog en Penny's Shadow.

De Rembrandt Award voor beste titelsong ging net als vorig jaar naar de mannen van New Kids Nitro. Corry Konings en Ronnie kregen de prijs voor hun nummer Hoeren Neuken Nooit Meer Werken.
In de categorie beste buitenlandse film ging de Rembrandt Award naar Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2. De prijs voor beste buitenlandse acteur ging naar Colin Firth voor zijn rol in The King's Speech en Natalie Portman won het beeldje voor haar rol in Black Swan.

Filmkenner René Mioch stelt ieder jaar samen met een jury een lijst van genomineerden samen. Het publiek kon via de website stemmen op de filmmakers.


Gooische Vrouwen wint Rembrandt Award (Foto: Novum)