Nederlandse dj's lanceren modern verdienmodel

Op donderdag 8 maart lanceerden de Nederlandse danceproducers en dj's Bassanova & Moradzo de muzieksite www.ikwileenbootleg.nl Een website, waarbij het uitgangspunt is dat de bezoeker de producers opdracht geeft om een bestaand muziekwerk om te zetten naar een dancetrack.

Van Abba tot Afrojack, alle ideeën kunnen vanaf nu verzonden worden via de ikwileenbootleg-site. Op radiozender Slam FM werd tijdens het programma De Avondploeg heeft het startsein gegeven voor het initiatief, waarbij bezoekers vanaf nu zelf kunnen aangeven welke tracks zij in een vernieuwde dance-uitvoering willen zien verschijnen.

Bassanova & Moradzo hebben hun populariteit op YouTube met name te danken aan de bootlegs. Voor de producers uit Enschede en Amsterdam reden genoeg om meerdere succesvolle hits in een nieuw dancejasje te steken.

Vanaf het moment dat verschillende muziekblogs de remixen gingen distribueren richting het grote publiek, werden de producers een begrip voor menig danceliefhebber buiten de clubs. Amerikaans radiomaker en blogger Sam Coren publiceerde op 5 maart 2012 een artikel over haar favoriete ABBA-remixes op soundcloud, waarbij Bassanova & Moradzo op de tweede plaats staan met de money, money, money-remix.

Bassanova: "Dance begint steeds meer een belangrijk exportproduct te worden voor Nederland. We hebben hier jaren hard voor gewerkt en we zijn vooral trots op het feit dat dit kleine land op deze grote planeet, zo veel beweging kan brengen in de internationale muziekbizz. Met de site ikwileenbootleg.nl willen we het contact met dancefans versterken. Dicht bij het publiek blijven staan. In dienst staan van de mensen waar wij, dj's, het van moeten hebben."

Op de site vind je eerdere onofficiële remixen en de mogelijkheid om je eigen request via één klik direct naar de dj's te verzenden.

Moradzo: "Er is niks mooier dan goed bereikbaar te zijn voor je fans. Je moet als artiest dicht bij het vuur blijven, daar waar het gebeurt! Van je troon, hup, en aan het werk! Maak het de muziekfans makkelijk om je te vinden. We hebben de site zo simpel mogelijk gehouden. Geen registraties, verplichte vind-ik-leuk-buttons of whatever."

bass and more mixtape
Foto: FunX Dance