'Redding NedCar een illusie'

Volgens Dagblad De Limburger zou de vermeende redder van NedCar een 'spookrijder' zijn. Het dagblad heeft wat onderzoek verricht en zou zijn gestuit op een paar opvallende dingen. Zo zou de LinkedIn van Hunziker slechts twee connecties hebben. Ook zou er geen foto of persoonlijke informatie over Geoffrey Hunziker te vinden zijn.

Ook op Twitter zou er een aanwijzing te vinden zijn dat de topman van Q-PM nep zou zijn. In 2009 zou er iemand onder de naam Geoffrey Hunziker drie tweets hebben geplaatst waarin hij om geld vraagt omdat hij het perpetuum mobile uitgevonden zou hebben. Hoewel dit account inmiddels op zwart gezet is door de eigenaar, is de inhoud nog te traceren via Google.

Volgens De Limburger 'vallen de puzzelstukjes op hun plaats' als blijkt dat de Nieuw-Zeelander, na eerder een geliquideerd bedrijf te hebben gehad in Zwitserland, een nieuw bedrijf opstart. Op 8 februari 2012 worden de statuten van Q-PM, met aan het hoofd Hunziker, gedeponeerd. Nog een maand later wordt er een bod uitgebracht op NedCar.

Volgens De Limburger zou Mitsubishi nog nooit van de onderneming Q-PM hebben gehoord.