Ook Marussia slaagt voor crashtest

Als laatste Formule 1-team heeft ook Marussia toestemming gekregen om aan het seizoen 2012 te beginnen met de nieuwe bolide. De MR01 slaagde vandaag voor de laatste crashtest van autosportfederatie FIA, waardoor de auto bij de eerste wedstrijd in Australië mag gaan racen.

"Na een paar intensieve weken ben ik blij te kunnen melden dat de laatste horde, de laatste verplichte crashtest van de FIA, nu genomen is. Het onderdeel was eerder al door een niet door de FIA gecontroleerde crashtest gekomen, maar faalde helaas tijdens de officiële test. De tekortkoming bleek echter zo minimaal dat een kleine aanpassing voldoende was om het chassis dit keer wel te laten slagen," zei technisch adviseur Pat Symonds.

Gisteren mocht Timo Glock op Silverstone onder het mom van filmdag de auto een shakedown geven, terwijl vandaag Charles Pic in actie kwam. "Het was goed om de wagen de afgelopen twee dagen op de baan te zien rijden. We hebben nog een flinke achterstand weg te werken, maar we putten veel moed uit het feit dat we nu weer op het goede spoor zitten. We kunnen nu niet wachten om naar Melbourne te gaan voor de eerste race van het seizoen!"