Alderweireld wil Ajax nog niet verlaten

Ajax hoeft voorlopig niet bang te zijn dat Toby Alderweireld de club verlaat. De Belg is naar eigen zeggen nog niet klaar in Amsterdam. Alderweireld werd niet eens zo lang geleden in verband gebracht met een transfer naar Engeland. Zo zou onder meer Newcastle United interesse hebben in de verdediger.

In een uitgebreid interview met het Belgische Passie voor Voetbal laat Alderweireld echter weten dat hij nog niet uitgeleerd is bij Ajax. "Ik heb hier nog genoeg te leren." De Belg ziet wel wat in de weg die landgenoot Thomas Vermaelen ooit eens bewandelde. De verdediger was ruim vijf seizoenen actief in de hoofdmacht van de Amsterdammers, alvorens hij voor een avontuur bij Arsenal koos.

"Ik ben pas 22. Het zou dom zijn om nu al weg te gaan. Daar is het nog veel te vroeg voor en je moet de juist leeftijd hebben. Ik heb wel eens gezegd dat ik de route die Thomas heeft afgelegd ideaal vind." Alderweireld speelt sinds 2008 in het eerste van Ajax. Bij de recordkampioen van Nederland kwam hij tot dusver in vier seizoenen tot 82 competitiewedstrijden. Daarin wist de Belgische verdediger vijf keer te scoren.