Balotelli: "Zlatan van hetzelfde niveau als Messi"

Mario Balotelli heeft veel bewondering voor Zlatan Ibrahimovic. Volgens het enfant terrible mag de Zweed zelfs in één adem genoemd worden met Lionel Messi en Cristiano Ronaldo.

Balotelli is ervan overtuigd dat er in de Premier League geen enkele andere speler van dezelfde kwaliteit is als Ibrahimovic. "Voor mij is Ibra van hetzelfde niveau als Messi en Ronaldo. Maar wanneer ik met hem spreek, vertel ik hem altijd dat ik sterker ben dan hij. Is er een speler in Engeland die zo goed is als hem? Nee."

Wel vindt de Italiaanse international dat de Premier League een betere competitie is dan de Serie A, waar hij een tijd bij Internazionale speelde. "Het voetbal in Engeland is mooier. Dat komt omdat er in de Serie A heel veel spelers weg zijn gegaan. Maar Napoli en AC Milan spelen erg goed. Ze hebben goede spelers en verdienen het om te zijn waar ze nu zijn", aldus Balotelli tegen La Gazetta dello Sport.

Balotelli kan het niet nalaten om even een sneer uit te delen naar Inter, waar hij in 2010 voor 22 miljoen euro naar Manchester City vertrok. De Milanese club kent een moeilijk seizoen en lijkt de landstitel al te kunnen vergeten. "Het verbaast me helemaal niks, want ze hebben enkele belangrijke spelers laten vertrekken."